Grønn fredag – miljøvalg på kontoret
Line Blytt viser frem kontorets kupp fra Finn. Til design og kunst har Norwaste fått hjelp av Terje Børresen. Foto: Norwaste
Norwaste flyttet inn i nye lokaler i mars 2022. Med lang fartstid for flere av de ansatte i avfallsbransjen var selvfølgelig avfallspyramiden også med på flyttelasset. Vi hadde derfor et mål om å innrede med mest mulig brukte møbler og gjenstander i det nye kontoret.

Line Blytt stod for det meste rundt innflytting og utforming. Hun forteller at for å finne møbler og gjenstander brukte hun mest finn.no og bruktmarkeder
– Det er viktig er å ha en total plan på hvordan det skal «se ut» og finne produktene på finn.no som kan passe til planen. Vi fikk hjelp fra en designer som tegnet mulighetene våre ut fra det som var å finne på finn.no. Vi er flere som liker å gå på loppis/bruktmarked så med å ha en plan for innredning kunne flere finne noe som passet kontoret. Vi brukte et budfirma til å levere varene eller så hentet vi også noe selv i privat bil.

Det var ikke bare uten utfordringer å få til innredet et helt kontor med gjenbruk. Det å kjøpe brukte produkter i privatmarkedet gjør at det er ikke mulighet for å trekke av moms, så prisene sammenlignet med nytt og brukt var ikke alltid så forskjellig. Line forteller det går også mer tid til å innrede med brukte møbler for alt kommer jo ikke inn på en gang.
– Vi måtte tåle litt «venting». I tillegg måtte vi selv montere møbler som var i deler og ofte uten manual/instruks. Så det krevde at alle var med på laget og hadde engasjement for saken.  Resultatet er at vi har en god historie og vi har fått tak i møbler som er unike til en rimelig pris. 

Norwaste nyeste tilskudd, Anneli Kolås ønsket gjerne å kjøpe datautstyr brukt da hun begynte i august. Det viste seg at det er et stort marked for dette på finn.no blant annet fordi det er mange som kjøper nytt utstyr når de skifter jobb og selger det gamle. Hun forteller at det var noe tidkrevende å finne utstyr, men utstyret var  som regel billigere selv uten mulighet for å trekke moms. Det er en utfordring med garantibevis når man kjøper elektronikk brukt.  Noe av utstyret var likevel såpass nytt at det opprinnelige garanti beviset fortsatt gjaldt, forteller Anneli.

Anneli er svært fornøyd med det nye kuppet, et skoskap til verneskoene på lageret.

Selv om det er en stund siden vi flyttet inn i nye lokaler er ombruk fortsatt på dagsorden. Nå er vi i gang med omorganisering av lageret vårt og da er selvfølgelig finn.no stedet for dette. 
– Lageret er ikke så stort, så vi må tenke litt kreativt på innredningen her, sier Anneli

Daglig leder, Henrik Lystad, synes det er spennende å omsette teori ut i praksis og innrede med mest mulig ombruk.
– Det er viktig å ikke fire på kvalitet og funksjonalitet og det synes jeg vi har lykkes godt med. 

Flere
artikler

nb_NONO